• Nieuws en actualiteiten

    Nieuws en actualiteiten

    Omdat je wilt dat alles goed geregeld is.

Voordelig een woning verhuren aan (studerende) kinderen

Mocht u in de financiële gelegenheid zijn, dan zou er een mogelijkheid kunnen zijn om een woning voor uw kind(eren) te kopen en deze te verhuren aan hem of haar. Dit kan voordelig zijn, omdat uw kind in bepaalde situaties recht heeft op huurtoeslag.

Voorwaarden

Er zijn voorwaarden voor het recht op huurtoeslag; uw kind moet minstens 18 jaar zijn, er dient een getekende huurovereenkomst te zijn en de woning moet voorzien zijn van een eigen woonkamer, keuken en wc. Tot slot moet uw kind op het verhuurde adres ingeschreven staan en de Nederlandse nationaliteit hebben (of een verblijfsvergunning).

Hoogte van de huur

Ook over de hoogte van de huur worden eisen gesteld. Dit is mede afhankelijk van de leeftijd van uw kind. Tussen 18 en 22 jaar mag de huur maximaal € 417,34 bedragen. Wanneer uw kind 23 jaar of ouder is, dan geldt er een maximum huur van € 710,68. Daarnaast is het bruto jaarinkomen van uw zoon of dochter van belang voor de hoogte van de huurtoeslag. Hiervoor wordt de ontvangen studiefinanciering niet meegerekend.

Box 3

Voor u als verhuurder heeft de aankoop gevolgen voor uw aangifte inkomstenbelasting in box 3

Huuropbrengst

Daarentegen is de huuropbrengst onbelast.

Wilt u graag weten of deze investering voor u aantrekkelijk is? Administratiekantoor Financieel Online helpt u hier graag bij. We zijn te bereiken op 050-2112741 en per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 1

Wij bellen u

Financieel Online