• Nieuws en actualiteiten

    Nieuws en actualiteiten

    Omdat je wilt dat alles goed geregeld is.

Nieuw btw-nummer privacy proof!

Btw-nummers van eenmanszaken zijn tot op heden gebaseerd op het Burgerservicenummer (BSN) van de eigenaar. Dit is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens onwenselijk, gezien het risico ten aanzien van bijvoorbeeld identiteitsfraude.

Daarom wordt het huidige systeem vervangen per 01-01-2020. Alle eenmanszaken krijgen eind 2019 een nieuw btw-nummer. Deze kunnen ondernemers extern gebruiken, de privacy blijft gewaarborgd en uiteraard blijft het recht op vooraftrek.

Bij de Belastingdienst blijft het oude btw-nummer, gebaseerd op de BSN, van kracht. De systemen bij de Belastingdienst zijn hier volledig op ingericht. Het nieuwe btw-nummer vertaalt de Belastingdienst automatisch naar het oude btw-nummer.

Hierdoor is het mogelijk voor de ondernemer naar buiten te treden met het nieuwe btw-nummer, zonder daar hinder van te ondervinden bij de Belastingdienst.

WAT HEEFT DIT TOT GEVOLG VOOR U ALS ONDERNEMER?

Alle gegevens die u aan derden verstrekt, waarop het btw-nummer wordt vermeld, dienen aangepast te worden naar het nieuwe btw-nummer. U kunt bijvoorbeeld denken aan het btw-nummer dat op de lay-out van uw verkoopfactuur wordt vermeld.

Bent u eigenaar van een eenmanszaak en wilt u graag weten welke stappen u moet ondernemen zodat u goed voorbereid bent? Het team van Administratiekantoor Financieel Online helpt u graag! Wij zijn te bereiken op 050-2112741 en per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 1

Wij bellen u

Financieel Online